[Download] Diablo: Belzebub - Dubbing PL | Z4Y.pl Zone4You - Strefa dla Ciebie

Panel

Zarejestruj

Gorące tematy:

Armatura oraz akcesoria do łazienki - poszukiwania Autor: GrzegorzRol Temat: Armatura oraz akcesoria do łazienki - poszukiwania Opublikowano:
jelito nadwrażliwe Autor: sylwekkielce Temat: jelito nadwrażliwe Opublikowano:
biuro Autor: paulinabb Temat: biuro Opublikowano:
Wyposażenie biura Autor: zelda Temat: Wyposażenie biura Opublikowano:
Jakiej piosenki teraz słuchacie? Autor: marko Temat: Jakiej piosenki teraz słuchacie? Opublikowano:

Zawartość

Forum
Gry MMO
Diablo
[Download] Diablo: Belzebub - Dubbing PL

Zgłoś post

Powód zgłoszenia: 

Zgłoszenie zostało wysłane pomyślnie!

Dziękujemy za pomoc w utrzymywaniu porządku na forum.

Postaramy się jak najszybciej zrealizować twoje zgłoszenie.



[Download] Diablo: Belzebub - Dubbing PL

Temat rozpoczęty przez Xer,

#diablo #diablo1 #belzebub #pl #dubbing #noktis #xer #wpcb #hdmod #hd
Avatar użytkownika Xer Xer Administrator Posty: 3491
Witam.

Prezentuję wam spolszczone Diablo z modem Belzebub który jest odpowiedzialny za Remastering oryginalnej wersji gry z 1996 roku.

Owy mod wprowadza setki zmian w całej grze takich jak usprawnienia systemu gry czy nowe misje.

Więcej informacji na jego temat możecie znaleźć tutaj: http://diablo.phx.pl/news/diablo-1--mod-quotbelzebubquot-czyli-diablo-1-w-hd-dostepny-publicznie-w-wersji-demo/

A tutaj z kolei oficjalny Teaser:
Spoiler


Nowe Diablo prezentuje się całkiem nieźle i gra się w nie naprawdę świetnie - powiedziałbym nawet, że lepiej niż w Diablo 2 czy Diablo 3, niestety jednak nowe Diablo nie było dostępne w języku Polskim co bardzo mnie zasmuciło, więc postanowiłem wziąć sprawę w swoje ręce i po sporym czasie udało mi się spolszczyć większość gry - powiedziałbym, że jakieś 80 - 90%.

Z racji na brak dostępu do kodu źródłowego, możliwość polonizacji była bardzo uboga i opierała się na podmianę w systemie szesnastkowym słów angielskich na polskie, czyli mając do dyspozycji załóżmy słowo 6 znakowe po angielsku, możliwe było jedynie wstawienie słowa polskiego o długości także 6 znaków, z tego powodu jest wiele skrótów lub nazwy różnią się od tych oryginalnych w języku Angielskim.

W grze wykorzystałem także Dubbing zrealizowany do gry z 1994 roku przez Noktisa z treściami tekstowymi misji, tutaj macie jedną z próbek niniejszego Dubbingu u jego oficjalnego autora:
Spoiler


Załączam także garść screenshot'ów z gry:
SpoilerGrafika wstawiona przez użytkownika

Grafika wstawiona przez użytkownika

Grafika wstawiona przez użytkownika

Grafika wstawiona przez użytkownika

Grafika wstawiona przez użytkownika

Grafika wstawiona przez użytkownika

Grafika wstawiona przez użytkownika

Grafika wstawiona przez użytkownika

Grafika wstawiona przez użytkownika

Grafika wstawiona przez użytkownika


Cała gra na gotowo jest dostępna do pobrania całkowicie za darmo pod adresem:
Aby zobaczyć tą treść, musisz się zalogować.


Proszę aby pisać każde niespolszczone słowa najlepiej w postaci Screen'ów lub dokładnych opisów gdzie dane słowo można znaleźć.

Jak oceniacie moją pracę?

Pozdrawiam. Post edytowany przez Xer
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0

Grafika wstawiona przez użytkownika

Google
Avatar użytkownika Wayne Wayne Z4Y Friends Posty: 13699
Polecam 👌

PS. praca z***bista, łapka mu sie należy! ;D Post edytowany przez Wayne
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0


s t y l e _ i s _ e v e r y t h i n g

ウェイン
Avatar użytkownika B0NT B0NT Globalny Moderator Posty: 4709
10/10 😄
👍
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Avatar użytkownika Xer Xer Administrator Posty: 3491
Refresh
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Grafika wstawiona przez użytkownika

Avatar użytkownika Xer Xer Administrator Posty: 3491
Refresh
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Grafika wstawiona przez użytkownika

Avatar użytkownika Xer Xer Administrator Posty: 3491
refresh
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Grafika wstawiona przez użytkownika

Avatar użytkownika Xer Xer Administrator Posty: 3491
#Refresh
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Grafika wstawiona przez użytkownika

Google
Avatar użytkownika Xer Xer Administrator Posty: 3491
#Refresh
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Grafika wstawiona przez użytkownika

Avatar użytkownika ToRiNoSi ToRiNoSi Użytkownik Posty: 12
O diablo one moja jedna z pierwszych gier która zapieczentowała moje opętanie, lecz jeszcze wtedy nie wiedziałem że Belzebub zyje.
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
Avatar użytkownika kuglarz kuglarz Użytkownik Posty: 1
Cześć,
Gram po Win10 i mam problem z savem gry. W sensie, wiem, że jest autosave ale po restarcie gry nie zapisuje nawet postaci. Wszystko odpala się od nowa. Włącząłem grę w trybie administratora.
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
Avatar użytkownika Xer Xer Administrator Posty: 3491
Użytkownik kuglarz, 2018-09-22 17:31:05 napisał:

Cześć,
Gram po Win10 i mam problem z savem gry. W sensie, wiem, że jest autosave ale po restarcie gry nie zapisuje nawet postaci. Wszystko odpala się od nowa. Włącząłem grę w trybie administratora.



Dość dziwna sytuacja.
Próbowałeś grę instalować na inny dysk niż (C) ?

@spróbuj też w folderze "data" utworzyć folder "player_save" (o ile go tam nie ma) Post edytowany przez Xer
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Grafika wstawiona przez użytkownika

Avatar użytkownika jogos jogos Użytkownik Posty: 1
@Xeer

1.Czy to zawiera spolszczenie/dubbing podstawowej wersji gry z dodatkiem Hellfire?
2.Czy w raz z tym dubbingiem instaluje nam się także mod Belzebub?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
Avatar użytkownika NeRZik NeRZik Użytkownik Posty: 1
Nie działa mi link do pobrania 😛
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
Google
Avatar użytkownika Xer Xer Administrator Posty: 3491
Użytkownik NeRZik, 2018-11-28 17:02:45 napisał:

Nie działa mi link do pobrania 😛



Dodany kolejny host do linku z Downloadem (Mega).
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Grafika wstawiona przez użytkownika

Avatar użytkownika Plowden Plowden Użytkownik Posty: 1
Niestety mimo odpalania gry jako administrator oraz stworzenia w folderze grą folderu player_save sejwy się nie zapisują. Za każdym uruchomieniem gry trzeba zaczynać wszystko od nowa - tworzyć nowiutką postać. Ktoś ma jakiś pomysł? :-)
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
Avatar użytkownika quaz007 quaz007 Użytkownik Posty: 1
Należy utworzyć folder o nazwie "player_save" jego lokalizacja powinna znajdować się w "Diablo" --> "Data" ---> "player_save". Gra zapisuje cały postęp.
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
Avatar użytkownika patryklwa123 patryklwa123 Użytkownik Posty: 2
Pograłem chwilę, nostalgia wjechała, wspomnienia wróciły, dubbing jak i spolszczenie wydają się naprawdę miodne, niestety miałem ten sam problem grając na Windows 10 co kolega wyżej mianowicie nie zapisywało mi zmiany ustawień graficznych, stworzonych postaci ani postępu gry, nie pomagało samo utworzenie folderu "player_save" w folderze "Data" ani w folderze "game_data" który się w nim znajduję, dodałem grę do wyjątków w antywirusie(używam AVG) i... voilà! wydaję się, że działa, nowa postać w końcu się zapisała, pogram prawdopodobnie na dniach w opór więc dam jeszcze znać czy nie natrafiłem na jakieś bugi, niemniej szacunek i podziękowania za włożoną pracę nad polonizacją z góry się należą ;) Post edytowany przez patryklwa123
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
Avatar użytkownika patryklwa123 patryklwa123 Użytkownik Posty: 2
Użytkownik patryklwa123, 2020-04-14 19:24:18 napisał:

Pograłem chwilę, nostalgia wjechała, wspomnienia wróciły, dubbing jak i spolszczenie wydają się naprawdę miodne, niestety miałem ten sam problem grając na Windows 10 co kolega wyżej mianowicie nie zapisywało mi zmiany ustawień graficznych, stworzonych postaci ani postępu gry, nie pomagało samo utworzenie folderu "player_save" w folderze "Data" ani w folderze "game_data" który się w nim znajduję, dodałem grę do wyjątków w antywirusie(używam AVG) i... voilà! wydaję się, że działa, nowa postać w końcu się zapisała, pogram prawdopodobnie na dniach w opór więc dam jeszcze znać czy nie natrafiłem na jakieś bugi, niemniej szacunek i podziękowania za włożoną pracę nad polonizacją z góry się należą ;)


Niestety gra mi się zbugowała, gdy wszedłem w teleport do rzeźnika, przed finałową salą z bossem wróciłem się do miasta po miksturki i wtedy wywaliło do pulpitu, po ponownym uruchomieniu i przejściu w teleport nie da się otworzyć drzwi do rzeźnika. Obstawiam, że tak powinno być gdy już raz go zabijemy, ale quest mam dalej niezaliczony, bo tego nie zrobiłem, nie twierdzę że to wina spolszczenia, ale aż mi się odechciało przechodzić dalej albo grać od nowa po takim kwiatku :/
https://zapodaj.net/bbcbe9df440cd.png.html - cofam, jednak trzeba było tylko przekręcić dźwignię której nie widziałem... i więcej już nie spamuję 😀 Post edytowany przez patryklwa123
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
Avatar użytkownika Farethh Farethh Użytkownik Posty: 1
No to tak

Mam problem, że po wyjściu z gry i ponownym włączeniu resetuje mi się kompletnie cały dungeon / poziom. Zawsze respie się tam gdzie zaczyna się gra, czyli w obok domku na samym dole pierwszej lokacji. Zapisuje mi się jednak postać ( jej statystyki i przedmioty) .

Co robić dalej, bardzo proszę o pomoc bo odświeżył bym sobie stare dobre diablo.
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
Google
Avatar użytkownika WitcherPL WitcherPL Użytkownik Posty: 1
aa mi się plik nie odpala nie instaluje się 😞 jakieś rady ?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten wątek (1 os, w tym: zalogowani - 0, anonimowi - 0, goście - 1)

Aktualnie brak zalogowanych użytkowników.