[FIX] Gra się nie uruchamia / Patcher nie działa | Z4Y.pl Zone4You - Strefa dla Ciebie

Panel

Zarejestruj

Zawartość

Forum
Śmietnik
Raviamt2.pl
Poradniki
[FIX] Gra się nie uruchamia / Patcher nie działa

Zgłoś post

Powód zgłoszenia: 

Zgłoszenie zostało wysłane pomyślnie!

Dziękujemy za pomoc w utrzymywaniu porządku na forum.

Postaramy się jak najszybciej zrealizować twoje zgłoszenie.



[FIX] Gra się nie uruchamia / Patcher nie działa

Temat rozpoczęty przez Wayne,

Avatar użytkownika Wayne Wayne Z4Y Friends Posty: 13700
Witam wszystkich metinowych świrów! 😀

Widziałem dużo problemów i zgłoszeń jak np.: "Klikam Graj i nic się nie dzieje" lub "Wyskakuje mi błąd jak uruchamiam patchera".
Po screenach samemu można skumać co i jak, ale dla użytkowników z problemami z obsługą komputera wole się rozpisać.

Z góry przepraszam za Niemiecki język na screenach, lecz można się połapać po samych screenach w co klikać i co wybierać.
Dodatkowo przetłumaczyłem wszystko na Polski w punktach.







1. Wchodzimy w Właściwości Systemu. (najszybszy sposób: PPM na ikonkę "Mój Komputer" i wybieramy całkiem na dole "Właściwości")
2. Klikamy Zaawansowane ustawienia Systemu.
SpoilerGrafika wstawiona przez użytkownika




3. Wyskakuje nam okno Właściwości Systemu i wybieramy zakładkę Zaawansowane.
4. W dziale Wydajność wchodzimy w Ustawienia.
SpoilerGrafika wstawiona przez użytkownika




5. Zaznaczamy/włączamy Funkcje DEP dla wszystkich programów i usług oprócz tych wybranej poniżej.
6. Klikamy pod taką jakby Tabelą przycisk Dodaj.
SpoilerGrafika wstawiona przez użytkownika




7. Wybieramy po kolei pliki z folderu Ravie (tam gdzie zainstalowałeś grę): game.exe, patcher oraz config.
8. Klikamy otwórz by dodać pliki do tabeli.
SpoilerGrafika wstawiona przez użytkownika

>>>
SpoilerGrafika wstawiona przez użytkownika




I gotowe, teraz możesz spróbować włączyć klienta. Odpalaj gre poprzez patcher lub ikonę która stworzyła ci się automatycznie na pulpicie i uruchom jako Administrator!
Jeżeli pomogło, napisz komentarz - jeżeli nadal masz problem, napisz mi na PW pomogę ci na 100%.

Działa? Kopsnij fajne - dzięki!


Pozdrawiam,
Wayne
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0


s t y l e _ i s _ e v e r y t h i n g

ウェイン
Avatar użytkownika DiReCT DiReCT V.I.P Posty: 95
Użytkownik Wayne, 2017-08-01 14:07:57 napisał:

Witam wszystkich metinowych świrów! 😀

Widziałem dużo problemów i zgłoszeń jak np.: "Klikam Graj i nic się nie dzieje" lub "Wyskakuje mi błąd jak uruchamiam patchera".
Po screenach samemu można skumać co i jak, ale dla użytkowników z problemami z obsługą komputera wole się rozpisać.

Z góry przepraszam za Niemiecki język na screenach, lecz można się połapać po samych screenach w co klikać i co wybierać.
Dodatkowo przetłumaczyłem wszystko na Polski w punktach.







1. Wchodzimy w Właściwości Systemu. (najszybszy sposób: PPM na ikonkę "Mój Komputer" i wybieramy całkiem na dole "Właściwości")
2. Klikamy Zaawansowane ustawienia Systemu.

SpoilerGrafika wstawiona przez użytkownika




3. Wyskakuje nam okno Właściwości Systemu i wybieramy zakładkę Zaawansowane.
4. W dziale Wydajność wchodzimy w Ustawienia.
SpoilerGrafika wstawiona przez użytkownika




5. Zaznaczamy/włączamy Funkcje DEP dla wszystkich programów i usług oprócz tych wybranej poniżej.
6. Klikamy pod taką jakby Tabelą przycisk Dodaj.
SpoilerGrafika wstawiona przez użytkownika




7. Wybieramy po kolei pliki z folderu Ravie (tam gdzie zainstalowałeś grę): game.exe, patcher oraz config.
8. Klikamy otwórz by dodać pliki do tabeli.
SpoilerGrafika wstawiona przez użytkownika

>>>
SpoilerGrafika wstawiona przez użytkownika




I gotowe, teraz możesz spróbować włączyć klienta. Odpalaj gre poprzez patcher lub ikonę która stworzyła ci się automatycznie na pulpicie i uruchom jako Administrator!
Jeżeli pomogło, napisz komentarz - jeżeli nadal masz problem, napisz mi na PW pomogę ci na 100%.

Działa? Kopsnij fajne - dzięki!

Pozdrawiam,
Wayne



Oo, widzę mój stary poradnik z poprzedniego forum ^^ Leci łapka XD
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pomogłem? Jeżeli tak to daj "łapkę w górę" ;)

Kontakt Steam: https://steamcommunity.com/id/JebacOrange/

Grafika wstawiona przez użytkownika
Avatar użytkownika B0NT B0NT Globalny Moderator Posty: 4709
Użytkownik DiReCT, 2017-08-01 14:24:26 napisał:



Oo, widzę mój stary poradnik z poprzedniego forum ^^ Leci łapka XD



To jest te same forum xD
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Avatar użytkownika DiReCT DiReCT V.I.P Posty: 95
Użytkownik B0NT, 2017-08-01 14:40:46 napisał:



To jest te same forum xD



No tak, ale jednak na koncie z tym nickiem co miałem, to miałem perma i musiałem zakładać od nowa xD
I postów brak, więc tak jakby nowe 😃
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pomogłem? Jeżeli tak to daj "łapkę w górę" ;)

Kontakt Steam: https://steamcommunity.com/id/JebacOrange/

Grafika wstawiona przez użytkownika
Avatar użytkownika Donieqq Donieqq Użytkownik Posty: 885
Mi ciągle nie działa ;x
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

DonieQ BM 100lv
DzonyRambo Mental 93lv+
AmonSmok 100lv
jojcyna 5lv
PEPSII Body 100lv
Avatar użytkownika Mrozu012 Mrozu012 Użytkownik Posty: 1
Ja mam chyba trochę inny problem. Pobrałem ravie 3 razy , za każdym razem z innego linku. I za każdym razem po pobraniu w ogóle nie chce mi się ona włączyć , nie mam jej na pulpicie. Mam ikonę Ravii w pobranych plikach ale samą ikonę i gdy ją klikam nic się nie dzieje. Dodam , że nie mam antywirusa więc nie może on nić blokować , a tym sposobem u góry nie mogę nic zrobić bo nie wypakowała mi się nawet Ravia na pulpit
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
Avatar użytkownika Wayne Wayne Z4Y Friends Posty: 13700
Użytkownik Mrozu012, 2017-08-26 13:20:48 napisał:

Ja mam chyba trochę inny problem. Pobrałem ravie 3 razy , za każdym razem z innego linku. I za każdym razem po pobraniu w ogóle nie chce mi się ona włączyć , nie mam jej na pulpicie. Mam ikonę Ravii w pobranych plikach ale samą ikonę i gdy ją klikam nic się nie dzieje. Dodam , że nie mam antywirusa więc nie może on nić blokować , a tym sposobem u góry nie mogę nic zrobić bo nie wypakowała mi się nawet Ravia na pulpit


Zaraz wrzucę rozpakowaną Ravie na hosting.
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0


s t y l e _ i s _ e v e r y t h i n g

ウェイン
Avatar użytkownika Siarra Siarra Użytkownik Posty: 1
A Strona czemu nie działa?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
Avatar użytkownika Hnavis Hnavis Użytkownik Posty: 1
Jest sprawa ja mam tak że robie to co powyżej ale, kiedy uruchamiam patcher i klikam tam zagraj albo właczam przez ravia_play to nic sie nie dzieje. Aha i wayne możesz wstawićtego linka rozpakowanego na strone? Bardzo byłbym wdzięczny
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
Avatar użytkownika matekox matekox Użytkownik Posty: 8
ja pobrałem ravie grłem kilka h i wywaliło mi neta ravia się zawiesiła zresetowałem kompa i pisze system windows wysszukuje patcher aby samodzielnie wyszukać plik naciśnij przeglądaj a tam nie ma tego pachera nwm co mam zrobic
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
Avatar użytkownika remos remos Użytkownik Posty: 1
Witam , pomoże ktos na systemie operacyjnym linux mint ? :/ Pobralem juz jakies wine itd ale totalnie sie na tym nie znam , z głupoty zainstalowałem linuxa a teraz nie umiem windowsa xp/2000 zainstalować
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten wątek (1 os, w tym: zalogowani - 0, anonimowi - 0, goście - 1)

Aktualnie brak zalogowanych użytkowników.