AutoPatcher do Metin2 | Z4Y.pl Zone4You - Strefa dla Ciebie

Panel

Zarejestruj

Zawartość

Forum
Metin2
Prywatne Serwery
Tworzenie prywatnych serwerów
Aplikacje i Narzędzia
AutoPatcher do Metin2

Zgłoś post

Powód zgłoszenia: 

Zgłoszenie zostało wysłane pomyślnie!

Dziękujemy za pomoc w utrzymywaniu porządku na forum.

Postaramy się jak najszybciej zrealizować twoje zgłoszenie.



AutoPatcher do Metin2

Temat rozpoczęty przez Xer,

#auto #patcher #autopatcher #Patcher #do #Metin2 #autoupdate #update #aktualizacje #aktualizowanie #automatyczne #pobieranie #plików
Avatar użytkownika Xer Xer Administrator Posty: 3502
Witam!

Dzisiaj chciałbym wam udostępnić kod źródłowy mojego AutoPatcher'a do gry Metin2 lub czegokolwiek innego - wystarczy w kodzie źródłowym edytować nazwy otwieranych plików i to wszystko 😃

Link do pobrania:
Aby zobaczyć tą treść, musisz się zalogować.


Sam patcher wygląda następująco:
Grafika wstawiona przez użytkownika

Mi się już nie przyda ale ktoś zrobi sobie z niego użytek 😃
Wystarczy podmienić grafiki i gotowe.

Obsługa?
- W Pliku "patcher.ini" znajdują się 3 linijki w których należy podać odpowiednie adresy URL (plik jest zawarty w paczce a w nim opisy co i jak)

- Plik "pobierz.txt" po stronie serwera powinien zawierać po 2 linijki, gdzie:
* Linijka nr. 1: nazwa pobieranego pliku
* Linijka nr. 2: hash pobieranego pliku w MD5

Przykład wypełnienia pliku "pobierz.txt" po stronie serwera:
Aby zobaczyć tą treść, musisz się zalogować.


Cały Patcher jest napisany w języku AutoIT.

W celu kompilacji, należy użyć starszej wersji AutoIT, gdyż biblioteka MD5 nie jest już kompatybilna z najnowszymi wersjami.
Aby zobaczyć tą treść, musisz się zalogować.

Jeśli ktoś napisze w temacie z jaką wersją mu działało to będę wdzięczny i dorzucę do tematu 😉

Pozdrawiam! 😉
Post edytowany przez Xer
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Grafika wstawiona przez użytkownika

Avatar użytkownika B0NT B0NT Globalny Moderator Posty: 4709
Fajne 👍
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Avatar użytkownika Exstasy Exstasy Użytkownik Posty: 132
👍 👍 👍
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Grafika wstawiona przez użytkownika
Avatar użytkownika Deymon Deymon Użytkownik Posty: 1903
Patcher wyglada jakbysmy odpalali stara dobra ravie 😃
Co do kodu kozak przynajmniej wiadomo jak to dziala ^^
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
Avatar użytkownika Xer Xer Administrator Posty: 3502
Użytkownik Deymon, 2017-08-20 18:19:52 napisał:

Patcher wyglada jakbysmy odpalali stara dobra ravie 😃
Co do kodu kozak przynajmniej wiadomo jak to dziala ^^



To był mój kod z 2012 roku 😀
Nie wiem czy nawet w 100% sam go pisałem, ale w większości na pewno.

Obecny kod Patcher'a mam pisany od nowa w bodajże 2016 roku i jest dużo bardziej złożony/skomplikowany i ma sporo więcej funkcji i możliwości.

Jak wiadomo każdej wersji swojego projektu co by to nie było robię kopie zapasowe - a, że to już mi się nigdy nie przyda to udostępniłem 😉
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Grafika wstawiona przez użytkownika

Avatar użytkownika Deymon Deymon Użytkownik Posty: 1903
Użytkownik Xeer, 2017-08-20 19:33:39 napisał:



To był mój kod z 2012 roku 😀
Nie wiem czy nawet w 100% sam go pisałem, ale w większości na pewno.

Obecny kod Patcher'a mam pisany od nowa w bodajże 2016 roku i jest dużo bardziej złożony/skomplikowany i ma sporo więcej funkcji i możliwości.

Jak wiadomo każdej wersji swojego projektu co by to nie było robię kopie zapasowe - a, że to już mi się nigdy nie przyda to udostępniłem 😉




Patcher Raviamt2 jak i strona logowania jest przekombinowana kiedys stawiane było wszystko na klasyke.
Nie mowiac o ulozeniu klawiatury ,poniewaz byla kiedys praktycznie na kazdym serwerze rozwalona.
Btw. kiedys moglby sie przydac ;D
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
Avatar użytkownika Xer Xer Administrator Posty: 3502
Użytkownik Deymon, 2017-08-20 20:41:06 napisał:




Patcher Raviamt2 jak i strona logowania jest przekombinowana kiedys stawiane było wszystko na klasyke.
Nie mowiac o ulozeniu klawiatury ,poniewaz byla kiedys praktycznie na kazdym serwerze rozwalona.
Btw. kiedys moglby sie przydac ;D



Chyba na zacofanie - zacofanie a klasyka to dwie różne sprawy 😀
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Grafika wstawiona przez użytkownika

Avatar użytkownika BePower BePower Użytkownik Posty: 1
@Xeer

Mam taki problem przy odpalaniu patchera

Grafika wstawiona przez użytkownika
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
Avatar użytkownika Xer Xer Administrator Posty: 3502
Użytkownik BePower, 2017-11-05 21:01:46 napisał:

@Xeer

Mam taki problem przy odpalaniu patchera

Grafika wstawiona przez użytkownika



To oznacza, że plugin jest nieobsługiwany przez najnowszy kompilator AutoIT.
Spróbuj pobrać możliwie najstarszą wersję AutoIT - tj. pisałem, jest to stary skrypt i nowa wersja może nie obsługiwać tej biblioteki.
Tutaj masz stare kompilatory:
Aby zobaczyć tą treść, musisz się zalogować.

Wybierz jakiś starszy i powinno banglać 👌 Post edytowany przez Xer
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Grafika wstawiona przez użytkownika

Avatar użytkownika Wayne Wayne Z4Y Friends Posty: 13700
Stara Ravia się przypomina przez ten stary wygląd patchera.. 😛
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0


s t y l e _ i s _ e v e r y t h i n g

ウェイン
Avatar użytkownika Deymon Deymon Użytkownik Posty: 1903
Użytkownik Wayne, 2017-11-06 14:56:44 napisał:

Stara Ravia się przypomina przez ten stary wygląd patchera.. 😛



Juz to wczesniej napisalem 😃
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
Avatar użytkownika Nellanek Nellanek Użytkownik Posty: 1
Wybaczcie, ale jestem totalnie ułomny i sory za odświeżenie tematu ale ktos moze powiedziec gdzie mam dać ip serwera, gdzie mam dać scieżke pliku który jest pobierany oraz który program ma odpalic
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten wątek (1 os, w tym: zalogowani - 0, anonimowi - 0, goście - 1)

Aktualnie brak zalogowanych użytkowników.