[TUT] Nie działający klient gry | Z4Y.pl Zone4You - Strefa dla Ciebie

Panel

Zarejestruj

Gorące tematy:

[TUT] Komendy GM & ID Przedmiotów i Moobów Autor: Xeer Temat: [TUT] Komendy GM & ID Przedmiotów i Moobów Opublikowano:
Bossy m1 - występowanie Autor: Perwersyjny Temat: Bossy m1 - występowanie Opublikowano:
[Download] Diablo: Belzebub - Dubbing PL Autor: Xeer Temat: [Download] Diablo: Belzebub - Dubbing PL Opublikowano:
Lista Bonusów ID + Typ Autor: Xeer Temat: Lista Bonusów ID + Typ Opublikowano:
Świeży oddech Autor: malutkiokruszek Temat: Świeży oddech Opublikowano:

Zawartość

Forum
ClassicMT2.pl
Poradniki
[TUT] Nie działający klient gry

Zgłoś post

Powód zgłoszenia: 

Zgłoszenie zostało wysłane pomyślnie!

Dziękujemy za pomoc w utrzymywaniu porządku na forum.

Postaramy się jak najszybciej zrealizować twoje zgłoszenie.



[TUT] Nie działający klient gry

Temat rozpoczęty przez Xeer,

#nie #działający #klient #gry #classicmt2 #classic #mt2 #new #nowy #działa
Avatar użytkownika Xeer Xeer Administrator Posty: 3479
Witam.
Niniejszy wątek to zbiór rozwiązań dotyczący nie działającego klienta gry Metin2.


I. Problem z uruchomieniem gry po instalacji
Spoiler

1. Otrzymuję błąd "Internal Protection Error" lub błąd związany z zagadnieniem "Enigma"
Spoiler
Problem ten objawia się zwykle gdy nie posiadasz zainstalowanej biblioteki VC++.
Pobranie jej powinno rozwiązać ten problem.
Aby zobaczyć tą treść, musisz się zalogować.



2. Po naciśnięciu uruchomienia gry w Updaterze - nic się nie dzieje.
Spoiler
Prawdopodobnie jakiś inny program bądź aplikacja przypisała sobie rozszerzenie użytkowe pliku startowego gry (np. *.bin) co uniemożliwia jej uruchomienie.
Sprawdź w folderze z klientem gry czy plik odpowiedzialny za uruchamianie gry (zwykle nosi nazwę game lub nazwę serwera) nie ma przypisanej do siebie ikonki jakiegoś programu, jeżeli ma - najlepszym rozwiązaniem będzie odinstalowanie takiego programu bądź odwiązanie od niego danego rozszerzenia jako domyślnego programu do ich obsługi.


3. Po uruchomieniu updatera, przestaje on działać.
Spoiler
Metoda 1 - Wyłączenie funkcji
Spoiler
Uruchom z Menu Start "CMD.exe" (klikając prawy przycisk myszy) jako administrator a następnie wpisz komendę:
Aby zobaczyć tą treść, musisz się zalogować.

Po wpisaniu komendy i zatwierdzeniu jej Enterem musisz uruchomić komputer ponownie.
Więcej informacji na temat tego rozwiązania znajdziecie na stronie:
Aby zobaczyć tą treść, musisz się zalogować.



Metoda 2 - Wyjątek dla funkcji (By Wayne)
Spoiler
1. Wchodzimy w Właściwości Systemu. (najszybszy sposób: PPM na ikonkę "Mój Komputer" i wybieramy całkiem na dole "Właściwości")
2. Klikamy Zaawansowane ustawienia Systemu.
SpoilerGrafika wstawiona przez użytkownika




3. Wyskakuje nam okno Właściwości Systemu i wybieramy zakładkę Zaawansowane.
4. W dziale Wydajność wchodzimy w Ustawienia.
SpoilerGrafika wstawiona przez użytkownika




5. Zaznaczamy/włączamy Funkcje DEP dla wszystkich programów i usług oprócz tych wybranej poniżej.
6. Klikamy pod taką jakby Tabelą przycisk Dodaj.
SpoilerGrafika wstawiona przez użytkownika




7. Wybieramy po kolei pliki z folderu ClassicMT2 (tam gdzie zainstalowałeś grę): game.exe, updater oraz config.
8. Klikamy otwórz by dodać pliki do tabeli.
SpoilerGrafika wstawiona przez użytkownika

>>>
SpoilerGrafika wstawiona przez użytkownika





4. Problem z brakiem uprawnień
SpoilerJeżeli zainstalowałeś/aś grę na dysku C może ona nie działać poprawnie, gdyż jest to dysk chroniony przez system Windows.
Najlepszym rozwiązaniem w tym wypadku będzie zainstalowanie gry na dysk D.


5. Błąd z brakiem płyty w napędzie / problem z plikami w nieistniejącym dysku D
SpoilerGra Metin2 do swojego działania wymaga dysku D - jeżeli taki numerek nosi twój napęd, najłatwiejszym sposobem na pozbycie się problemu będzie włożenie do tego napędu dowolnej nie czystej płyty.
Jeżeli natomiast nie posiadasz żadnego dysku z literką D, włóż po prostu jakiś dysk przenośny (np. Pendrive) do portu USB.


6. Czarny ekran po uruchomieniu gry (zwykle widoczna tylko myszka)
Spoiler
Twoja gra nie może uzyskać dostępu do folderu "Dokumenty" (lub "Moje Dokumenty") - w celu rozwiązania tego problemu, skorzystaj z jednej z metod.

Metoda I
Spoiler
Pobierz spakowaną paczkę w której zawarte są pliki których gra nie może utworzyć przez brak dostępu.
Aby zobaczyć tą treść, musisz się zalogować.

A następnie wypakuj w folderze Dokumentów.

- UWAGA: Możliwe, że w grze nie będzie działało zapisywanie kont do gry.


Metoda II
Spoiler
Zainstaluj grę do folderu "Dokumenty" (lub "Moje Dokumenty").

Jest to najprostsza metoda, gdy nie potrafisz nic zrobić, aby gra miała dostęp do tego katalogu - w ten sposób gra będzie działać bez problemu i będzie można zapisywać w niej konta.




7. Nie wspierany system (np. Windows XP)
Spoiler
Zaktualizuj swój system Windows do najnowszej wersji (Windows 10).




II. Problem z pobieraniem gry
Spoiler

1. Pobieranie gry zawsze zostaje przerwane w tym samym momencie lub nie chce w ogóle zacząć się pobierać
Spoiler
Prawdopodobnie twój Antywirus, Zapora bądź inne oprogramowanie monitorujące czynności aplikacji blokuje pobranie gry uznając je jako wirusa.

Dzieje się tak, ponieważ:
- Updater gry jest narzędziem które pobiera pliki z internetu (aktualizacje gry) i oprogramowania tego typu uznają go za szkodliwe dla komputera oprogramowanie (jak wiemy wiele autentycznych wirusów pobiera na komputer użytkownika inne wirusy, stąd mylne ostrzeżenie ze strony waszego oprogramowania)
- Klient gry ma wbudowany system przeciwko oprogramowaniu mającym na celu przejęcie nad nim kontroli (wirus bądź cheat) przez co antywirus wykrywa go jako szkodliwe oprogramowanie (jak wiemy wiele autentycznych wirusów monitoruje aktywność użytkownika w celu kradzieży danych z jego komputera, stąd mylne ostrzeżenie ze strony waszego oprogramowania)

Aby temu zaradzić, spróbuj wyłączyć na czas pobierania swoje oprogramowanie a po pobraniu dodać zarówno instalkę jak i zainstalowane pliki gry do jego wyjątków aby zaradzić przyszłemu kasowaniu plików.


2. Pobieranie gry zostaje zerwane w losowych momentach
SpoilerPrawdopodobnie twoje łącze nie jest na tyle stabilne aby pobrać bez żadnych błędów klienta gry, bądź oprogramowanie z którego korzystasz nie utrzymuje połączenia z serwerem.

Aby temu zaradzić, polecamy zainstalować manager pobierania:
Aby zobaczyć tą treść, musisz się zalogować.

Wystarczy ustawić w nim monitorowanie pobieranych plików przez przeglądarkę, bądź ręcznie wkleić do niego link do pobrania pliku.
W ten sposób nawet gdyby pobieranie zostało przerwane, program automatycznie wznowi jego pobieranie od tego samemu momentu w którym przestało się pobierać.




Pozdrawiam! 😉 Post edytowany przez Xeer
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Grafika wstawiona przez użytkownika
Google
Avatar użytkownika boster3 boster3 Użytkownik Posty: 109
Po pobraniu plik update sie usuwa i nie da sie wlaczyc
- nie mam wlaczonego zadnego antivirusa
-zadan program nie blokuje classicmt2
-probowalem instalowac jeszcze raz na nowo i to samo sie robi
jakies pomysly ?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
Avatar użytkownika HakashiN HakashiN Zablokowany Posty: 171
Wh wył xd
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Grafika wstawiona przez użytkownika
Avatar użytkownika Czarny1 Czarny1 Użytkownik Posty: 6
Nie mam patchera tylko updater i configur
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
Avatar użytkownika B0NT B0NT Globalny Moderator Posty: 4703
Użytkownik Czarny1, 2017-11-09 15:12:53 napisał:

Nie mam patchera tylko updater i configur



Ten updater to właśnie patcher 👍
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Avatar użytkownika PerezPop21 PerezPop21 Użytkownik Posty: 1
Gdy klikam uruchom grę gra sie nie odpala
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
Avatar użytkownika Czarny1 Czarny1 Użytkownik Posty: 6
Użytkownik B0NT, 2017-11-09 15:19:21 napisał:



Ten updater to właśnie patcher 👍


To jak włączam updatera to wyskakuje mi Program updater.exe przestał działać
Szukałem rozwiązania i mnie wywalało
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
Google
Avatar użytkownika B0NT B0NT Globalny Moderator Posty: 4703
Start ---> Panel Sterowania ---> System ---> Zaawansowanie ustawienia systemu ---> Ustawienia ---> Zapobieganie wykonywaniu danych ---> Dodaj ---> Updater z folderu ClassicMT2.
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Avatar użytkownika HealObie HealObie Użytkownik Posty: 2
Po pobraniu przez google driver mam instalator po instalacji na pulpit wyskakuja mi wszystkie pliki i nie wiem gdzie jest np. patcher pomoże ktoś ? Post edytowany przez HealObie
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
Avatar użytkownika B0NT B0NT Globalny Moderator Posty: 4703
Użytkownik HealObie, 2017-11-09 15:47:53 napisał:

Po pobraniu przez google driver mam instalator po instalacji na pulpit wyskakuja mi wszystkie pliki i nie wiem gdzie jest np. patcher pomoże ktoś ?



Zrób folder i tam wypakuj clienta przy instalacji ^^
Patcher nazywa się "Updater". Post edytowany przez B0NT
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Avatar użytkownika HealObie HealObie Użytkownik Posty: 2
Użytkownik B0NT, 2017-11-09 15:58:34 napisał:



Zrób folder i tam wypakuj clienta przy instalacji ^^
Patcher nazywa się "Updater".



Juz dziala dzieki ;-;
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
Avatar użytkownika thinkus12 thinkus12 Użytkownik Posty: 3
Ja mam tylko instalator. Nie mogę zainstalować na dysku C więc muszę na E bo nie posiadam dysku D. Po zainstalowaniu nie mam nic. Patrze w menadżerze zadań tez nie ma żadnej opcji. Mam windows 10 Post edytowany przez thinkus12
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
Avatar użytkownika dawid185 dawid185 Użytkownik Posty: 2
Ja mam tego typu problem, ze przy uruchamianiu gry nic sie nie dzieje. Probowalem usunac trwale plik, ktory byl podpiety. Sciagnalem folder od kogos, komu sie uruchamia normalnie, natomiast mi nadal nie. Jakies pomysly?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
Google
Avatar użytkownika Nezesatti Nezesatti Użytkownik Posty: 1
FATAL ERROR! File not exist: pack/index

Ktoś coś ? ;/
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
Avatar użytkownika Kruszki_PL Kruszki_PL Użytkownik Posty: 5
Użytkownik dawid185, 2017-11-10 12:12:14 napisał:

Ja mam tego typu problem, ze przy uruchamianiu gry nic sie nie dzieje. Probowalem usunac trwale plik, ktory byl podpiety. Sciagnalem folder od kogos, komu sie uruchamia normalnie, natomiast mi nadal nie. Jakies pomysly?




Miałem to samo , u mnie pomogła banalna metoda czyli przed pobraniem Clienta wyłączyłem Antywirus , po ściągnięciu zainstalowaniu dodałem Clienta Gry , oraz instalkę do wyjątków Antywira ... wtedy uruchomiłem Antywirusa oraz grę , i wszystko śmiga .

"Antywirus przy tych wydarzeniach byl wylaczony. "

To nie mam pojęcia , no u mnie to zatrybiło . Post edytowany przez Kruszki_PL
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
Avatar użytkownika dawid185 dawid185 Użytkownik Posty: 2
Użytkownik Kruszki_PL, 2017-11-10 12:33:50 napisał:




Miałem to samo , u mnie pomogła banalna metoda czyli przed pobraniem Clienta wyłączyłem Antywirus , po ściągnięciu zainstalowaniu dodałem Clienta Gry , oraz instalkę do wyjątków Antywira ... wtedy uruchomiłem Antywirusa oraz grę , i wszystko śmiga .



Antywirus przy tych wydarzeniach byl wylaczony.
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
Avatar użytkownika B0NT B0NT Globalny Moderator Posty: 4703
Użytkownik B0NT, 2017-11-09 15:25:57 napisał:

Start ---> Panel Sterowania ---> System ---> Zaawansowanie ustawienia systemu ---> Ustawienia ---> Zapobieganie wykonywaniu danych ---> Dodaj ---> Updater z folderu ClassicMT2.



Spróbuj to zrobić.
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Avatar użytkownika JacaPracaDuzaPala JacaPracaDuzaPala Użytkownik Posty: 1
Jak będę na wyjeździe i będę miał tylko starego lapka z windows xp, to będzie działał classic?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
Avatar użytkownika Diegouse Diegouse Użytkownik Posty: 1
Mam problem, zainstalowałem sobie na pc classica i ładnie śmiga (windows 10), chciałem potem zainstalować też go na laptopie (również w10) ale podczas instalacji wyskoczył problem, że instalacja sie nie powiodła (ERROR 11FD) wypakowanie plikow pack/icon sie nie powiodło. Odrazy uprzedzam wyłączenie antywirusa oraz zapory i ustawienie zgodności nie pomaga. HELP
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
Google
Avatar użytkownika skrypti skrypti Użytkownik Posty: 2
mam problem taki co zrobić? https://scr.hu/z7a6rJ
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
Avatar użytkownika Xeer Xeer Administrator Posty: 3479
Użytkownik skrypti, 2017-11-10 17:38:23 napisał:

mam problem taki co zrobić? https://scr.hu/z7a6rJ



Open as Administrator instalke.
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Grafika wstawiona przez użytkownika
Avatar użytkownika MaJSteR1250 MaJSteR1250 Użytkownik Posty: 3
Mam Problem po kliknięciu instaluj i wyboru lokalizacji wyskakuje mi następujący problem:
Program nie mógł zainstalować ClassicMT2 New z podanych powodów:

Nie można utworzyć następującego pliku:
C😛rogram Files (x86)\ClassicMT2 New\ininstall.$$A

Proszę o podesłanie pomocy w sprawie tego problemu jak najszybciej
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
Avatar użytkownika MaJSteR1250 MaJSteR1250 Użytkownik Posty: 3
problem Post edytowany przez MaJSteR1250
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
Avatar użytkownika MaJSteR1250 MaJSteR1250 Użytkownik Posty: 3
Problem rozwiązany Post edytowany przez MaJSteR1250
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
Avatar użytkownika kris9200 kris9200 Użytkownik Posty: 1
Mam podobny problem co kolega na górze ( https://scr.hu/z7a6rJ ) a otworzenie instalki jako administrator nie pomogło
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
Google
Avatar użytkownika Guniek09d Guniek09d Użytkownik Posty: 2
Co zrobic gdy gra uruchamia sie normalnie wszystko tyle ze po prostu mam cały czarny ekran po właczeniu gry ? ktos cos wie ? anty wirus wyłączony i w configu tez juz kąbinowałem i nic nie pomaga
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
Avatar użytkownika miaste miaste Użytkownik Posty: 1
Nie wiem co jest nie tak ? Program nie mógł zainstalować ClassicMT2 NEW z podanych powodów
Nie można utworzyć nastepującego pliku uinstall.$$A ??
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
Avatar użytkownika login1599 login1599 Użytkownik Posty: 1
Witam po kliknięciu URUCHOM wyskakuje takie okienko, reinstalowalem nic nie pomoglo Grafika wstawiona przez użytkownika
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
Avatar użytkownika Pingmin Pingmin Użytkownik Posty: 1
czy ktoś może mi pomóc mam błąd pod tytułem metin2 create no appropriate device
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
Avatar użytkownika SzymCzokDDL SzymCzokDDL Użytkownik Posty: 5
Po uruchomieniu gry czarny ekran ;(
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten wątek (1 os, w tym: zalogowani - 0, anonimowi - 0, goście - 1)

Aktualnie brak zalogowanych użytkowników.